Tiganii lautari si antrenorul de fitness

Tiganii lautari si antrenorul de fitness

Vara anului 1945. Undeva in Transilvania.

Nu departe de albia raului Barcau trei prizonieri de razboi isi cautau impleticit drumul spre casa.

Doi dintre ei , Tiuka si Loaie, tigani lautari din tata in fiu il carau pe al treilea, un roman pe nume Petru, care bolnav si orb , nu mai era in stare sa mearga doar cu propriile forte. Erau prieteni din copilarie, servisera impreuna in armata si cu aproape un an in urma, chiar in ziua de Craciun fusesera luati prizonieri de armata rusa. Suferisera enorm de foame , de frig, diverse boli, erau plini de raie si de paduchi si odata cu sfirsitul razboiului fusesera eliberati. Acum cautau incet spre satul lor drag o cale.

Pe tot parcursul acestui drum fusesera nevoiti, nu de putine ori sa-si aline foamea mancind iarba si resturi de cereale din balegi de cal. Erau sleiti. Soarele era aproape de asfintit, cand , in sfirsit se vedea in zare satul. Tiuka si Loaie il dusera pe Petru la el acasa. Sotia lui, Maria , surprinsa de bataia in usa la o ora asa tarzie, deschise speriata si nu-si putu stapani bucuria revederii sotului. Abia mai apoi intelese ca era bolnav si ca intre timp orbise.

Il spala cu grija , il ingriji si-l hrani zi dupa zi iar Petru era din ce in ce mai bine. Ii reveni vederea. Era un om scund, dar atat de mult slabise incat nu cantarea mai mult dacat un copil desi avea 40 de ani.  Vremea trecu si dupa aproape un an li se nascu primul baiat. Eugen. Tatal meu.

De ce v -am povestit asta? Pentru a sublinia ca orice fapta a noastra poate influenta viitorul ,chiar si cel indepartat. Pentru a sublinia ca a avea un corp frumos si sanatos nu e totul in viata, ci mai importante decit orice bogatie sunt faptele noastre bune.

Inima.

Ea trebuie sa fie sursa, motorul faptelor noastre bune, a motivatiei, a atitudinii pozitive.

Inainte de a face ceva pentru un corp frumos si sanatos faceti ceva pentru inimile voastre. Fie ca esti tigan lautar sau antrenor de fitness, cu siguranta ai o inima.

Fa-o frumoasa pe ea mai intai si corpul tau se va armoniza si el odata cu ea. Inima  e cred cel mai frumos dar de la Dumnezeu in viata aceasta, pentru ca prin intermediul ei percepem lumea, viata, doar in ea salasluiesc sentimentele.

Eu am hotarat sa o inapoiez, atunci cand va veni vremea, Celui ce mi a daruit-o cat mai frumoasa si mai curata si cat mai plina de credinta.

Multumesc Tiuka! Multumesc Loaie! Multumesc bunicule!

Si datorita voua pot scrie acum aceste randuri unor oameni care au si ei poate la randul lor nevoie de mine. Multumesc lui Dumnezeu pentru inima mea 🙂

P.S. : Ca o paranteza va spun ca am apucat  sa-i  aud pe Loaie si Tiuka cantind la vioara  (despre care tata spunea ca este o veche vioara Guarnieri Del Gesu, desi mi e greu sa cred asta pentru ca ei erau foarte saraci), si ei au ramas prieteni de nadejde ai familiei noastre pana la sfarsitul vietilor lor.

comentarii la "Tiganii lautari si antrenorul de fitness"

9 comentarii la “Tiganii lautari si antrenorul de fitness”

 1. Dan Pav 12 05 2012
  Asa e, trebuie sa multumim lui Dumnezeu pentru toate, bune si rele. Vorba aia : "Domnul a dat, Domnul a luat, Domnul fie laudat! "

  Oricum, foarte impresionanta povestea bunicului tau. Cat despre tigani, chiar daca unora nu ne place de ei, sunt si printre ei oameni de incredere.

  Dumnezeu sa ne binecuvinteze pe toti ! Răspunde
 2. ceraselle 12 05 2012
  Foarte frumos articolu! Simt ca a fost scris din inima! Bravo! Răspunde
 3. Prodan Catalin 13 05 2012
  Nu obisnuiesc sa las comentarii dar aceasta poveste autentica de viata mi-a umplut inima. Cu voia Domnului se fac lucrurile frumoase. MULTUMESC.
  Succes in ceea ce faci. Răspunde
 4. Lobo Sorin Fritea-inimasicorp.ro 13 05 2012
  Va multumesc ca sunteti cu mine 🙂 Răspunde
 5. Dianaws 02 06 2012
  Intr`adevar ai inima plina de dorinta de a darui si a ajuta oamenii... ai scris atat de profund aceste randuri ...multumesc! Răspunde
 6. Claudia 01 02 2014
  E impresionanta povestea .Mi au dat lacrimile in timp ce o citeam.Iti doresc ca viata sa ti aduca cele mai frumoase experiente. Pentru inima ta! Răspunde
 7. Mihaela Radu 14 03 2014
  Negresit, fiecare om are o poveste... dar nu fiecare are curajul sa o transmita, ca din profunzimea ei sa se inspire si altii. Felicitari! Esti un om minunat, frumos la trup dar frumos si la suflet. Inima ta mare umple inima mea. Cu deosenita stima si respect Mihaela Radu. Răspunde
  • Mihaela Radu 14 03 2014
   Succes pe toate planurile! Răspunde
 8. Uretyan Romulus 05 06 2014
  Frumos ! Te pricepi şi la vorbe şi la corp ! Ai o abilitate în a transmite ce simţi şi cred că toate astea sunt posibile datorită inimii tale care este mare, frumoasă şi puternică. Aş fi curios să aflu cum te descurci cu jegoşii, maneliştii şi în general cu toţi îngălaţii care la un moment dat ... te scot din sărite. Răspunde

Lasă un comentariu